Corydoras robineae (Mrs Schwartz’s Cory)
Corydoras robineae (Mrs Schwartz’s Cory) , coğrafi kökeni Güney Amerika olarak bilinen bir türdür. Büyük akvaryumlarda olukça hızlı gelişen balıklardır. Bu yüzden geniş akvaryumların tercih edilmesi gelişimlerini oldukça olumlu bir şekilde etkiler. Bunun yanında akvaryumda yapılacak dekorlar balıklara zarar verecek sivri uçları içermemelidir. Sık olarak yapılacak su değişimleri de balıkların gelişiminde önemli rol oynar. Sürü halinde bakılmaları doğru olanıdır.
Corydoras robineae Yaşam Alanı
Bitkili alanlarda yaşar. Akvaryum içerisinde de bu ortam sağlanmalıdır. Kumluk alanlardan oluşan yüzme alanları ve kayalardan yapılacak dizaynlar ile mağaralar oluşturulabilir. Akvaryumun bir kısmı ise mutlaka kumluk olarak bırakılmalıdır. Akvaryumun taban seviyelerinde bulunurlar. Genelde rahat edebilecekleri saklanma alanlara ihtiyaç duyan balıklardır.
Beslenme Ve Davranış Biçimi
Doğada hem etçil hem otçul olarak beslenirler. Akvaryum ortamında da buna uygun olarak kaliteli yemler verilmelidir. Kaliteli yemler hem canlının gelişimini olumlu yönde etkileyecek hemde renklerini daha belirgin bir hale getirecektir. Diyetlerinde canlı yemler kullanılabilir. Belirli yem karışımları yaparak düzenli aralıklarla verilebilir.
Akvaryumda beslenen balıklara karşı genellikle barışçıl tavırlar sergilerler. Kendi türlerine karşı ise barışçıldır. Rahatsız edileceği türlerle bakılmamalıdır.
Corydoras robineae Cinsiyet Ayırımı Ve Üreme
Erkek balıklar dişilere göre daha zayıf bir yapıdadır. Bunun yanında dişiler yumurta topladıklarında karın kısımları şişkin bir yapıda olur.
Düz yumurta dökerek üreyen türlerdir. Yapışkan yumurtalarını genellikle bir yaprağın ya da kütüğün üzerine ya da düz yüzeylere bırakırlar. Zamanı geldiğinde yumurtalar burada kendiliğinden çatlar ve yavrular ortaya çıkar. Yumurtalara zarar verebilecek balıklar akvaryumdan alınmalıdır.
Sıcaklık Ve Akvaryum Boyutu
21 – 26 derece sıcaklık aralıklarda rahatlıkla yaşamaktadırlar. Aynı zamanda bu sıcaklıklarda sorunsuz bir şekilde üreme gözlemlenmiştir. Sıcaklık bunun altına düştüğünde üreme durur ve canlılar durgunlaşır. Yaklaşık 7 santim boyuta ulaşırlar. Bu yüzden orta boyutlara sahip 70 litrelik bir akvaryum bu balıklar için idealdir.
Su Sertliği Ve Ph Değerleri
Yumuşak ve sert sulardan hoşlanırlar. Bu yüzden akvaryum ortamında mutlaka bu su değeri sağlanmalıdır. Bu canlıların yanında beslenecek olan canlıların da mutlaka bu su değerlerine uygun olmaları gerekir. Bunun yanında ph değeri 6.0 ve 7.5 arasında olmalıdır. Canlıların sağlığı için bu değerlerin mutlaka korunması gerekir.