Ateş Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır ?
Ateş Çiçeği Bakımı
Çok yıllık bir bitki olmasına rağmen ilk yılın sonunda görülen bozulmalar yüzünden mevsimlik olarak yetiştirilirler. Kış soğuklarına pek dayanıklı değillerdir. Kışın yaprakları bozulur ve kurur. Kökleri donmaz ve sağ kalırsa ilk baharda yeniden canlanır ve çiçeklenmeye devam eder.
Toprak Seçimi
Çok fazla toprak seçen bir bitki değildir. Sadece fazla asitli ve aşırı kireçli toprakları sevmez. Eğer saksıda yetiştilmek isteniyorsa saksı derin olmalıdır. Kökleri rahat bir şekilde hareket edemezse gelişimi durur. Bu yüzden plastik saksılar uygun olmayabilir. Derin bir yapıya sahip toprak saksılar idealdir. Topraklarına perlit ya da ponza taşı karıştırılması olumlu bir sonuç verir.
Işık İhtiyacı
Bir çok bahçe bitkisi gibi güneşi oldukça sever. Bu yüzden direkt güneş alabileceği alanlar bu çiçeklerin gelişimi olumlu etkiler. Bunun yanında daha gür açmasını da sağlar. Ancak yaz aylarında yakıcı güneşin üstüne vurması zarar verici olabilir. Bu yüzden yaz aylarında nispeten gölge alanlara konulmalıdır.
Su Ve Hava İhtiyacı
En az haftada 2 defa sulanması bu bitki için faydalı olacaktır. Haftada 2 defa bol su ile sulanması gelişimini baya olumlu etkiler.
Ateş çiçeği Üretimi Nasıl Yapılır ?
Üretimi oldukça basittir. Dalların taze veya basit olması fark etmez. Anaç bitkiden bir dal kırılıp toprağa dikildiğinde ve toprak sürekli nemli tutulduğunda kök salıp gelişir. Bu koşullar sağlandığında üç hafta içerisinde köklenir. Bu süre zarfı içinde güneşten korumaya gerek yoktur. Normal bir şekilde güneş alabilir. Tohum veriyorsa tohumdan da çoğaltılabilir. Kış aylarına dayanıklı olmadığı için tohumlarının alınması önemlidir.