Aslanağzı Çiçeği – Bakımı Ve Üretimi

Aslanağzı Çiçeği , genellikle sarı, pembe, beyaz, mor ve kırmızı renklerinde karşımıza çıkar. Sakım gibi bir şekle sahiptir. Yaprakları mızrak gibi ya da oval bir yapıdadır. Çiçekleri ortalama 40 ile 50 santim arasında uzayabilir. Bahçelerin neredeyse vazgeçilmezidir. İlk bahar mevsiminde çiçek açar ve yazın kuru sıcaklarına gelindiğinde çiçek açması son bulur. Ancak iklimsel özellikler göre değişiklikler olduğu da gözlemlenmiştir. Bazı durumlarda yaz bitimine kadar çiçek açmaya devam edebilir. Genellikle çok yapraklı bir yapıya sahiptir.

 



Aslanağzı Çiçeği Bakımı

 

Alttaki çiçekler kurudukça üstte yeni çiçekler açmaya devam eder. Bir yada iki yıllık bir ömrü vardır. Eylül ile Mart aylarında tohum kullanılarak ekimi gerçekleştirilir. Ekildiği yıldan itibaren çiçek vererek hızla çoğalır. Bakımı ve budaması düzenli bir şekilde yapıldığında aralıksız çiçek vermeye devam eder. Donmamasına dikkat edilmelidir.

Toprak Seçimi

Organik maddeler içeren toprağı severler. Bu yüzden gübre içeren toprak bu çiçek için oldukça faydalıdır. Topraktaki besin değeri ne kadar yüksek olursa bitki o kadar hızlı gelişim gösterir. Gelişiminin yanında besin ihtiyacı yeterli düzeyde karşılanınca renkleri daha canlı görünür.



Işık İhtiyacı

Özellikle gelişme döneminde aydınlık ve nem oranı yüksek bir ortama ihtiyaç duyar. Bu gelişme dönemini tamamlayana kadar sağlanırsa gelişimini tamamladığında daha canlı bir forma sahip olur. Yarı gölge bir ortamda da sağlıklı bir şekilde büyür.

Su Ve Hava İhtiyacı

Kış dönemlerinde sulama az yapılmalıdır. Yapraklara oda sıcaklığındaki su püskürtülerek sulama yapılabilir. Toprağının devamlı nemli kalması yeterlidir. Eğer saksı içerisinde bakılıyorsa dipte biriken suya mutlaka dikkat edilmelidir. Köklerin çürümesine ve bitkinin ölmesine sebep olabilir

Diğer Gereksinimleri

Kış dönemlerinde saksıda bakılanlar ılık ortamlarda bulunmalıdır. Güneşten oldukça hoşlanan bir yapısı vardır. Fakat direkt yakıcı güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Gün içerisinde belirli zamanlarda güneş alan yerlere koyulabilir. Bahçeye dikimi de bu göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Soğuk havaya dayanıklı olmasının yanında aşırı soğuğa karşı dikkat edilmelidir.



Aslanağzı Çiçeği Üretimi Nasıl Yapılır ?

Tohum ile üretimi en verimli olanıdır. Eylül veya Mart aylarında tohumların nemlenmesi sağlanarak çimlendirilir. Ardından fideler 6 – 8 cm boya ulaşınca şaşırtma uygulanır. Mart veya Nisan ayarında asıl duracakları yere ekimi gerçekleştirilir.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Çiçek aşığı
Çiçek aşığı
2 yıl önce

Çiçeklere bayılıyorum ❤️