Acanthocobitis urophthalmus – Bakımı Ve Üretimi

Acanthocobitis urophthalmus,  coğrafi kökeni Asya olarak bilinen bir türdür.  Kendi türleri ile birlikte zaman geçirmeyi severler. Bu yüzden birden fazla bakılabilir. Akvaryumda bitkiler kullanırsa doğal bir görünüm elde edilebilir. Bunun yanında mutlaka saklanma alanları oluşturulmalıdır. Bolca saklanma alanlarına ihtiyaç duyarlar. Genel olarak bitkili akvaryumlarda seyir zevki yüksek balıklardır.

Acanthocobitis urophthalmus Yaşam Alanı

Hızlı akan nehirlerde ve kayalık alanlarda yaşar. Akvaryum içerisinde de bu ortam sağlanmalıdır. Kumluk alanlardan oluşan yüzme alanları ve kayalardan yapılacak dizaynlar ile mağaralar oluşturulabilir. Akvaryumun bir kısmı ise mutlaka kumluk olarak bırakılmalıdır. Bitkiler kullanılabilir. Akvaryumun orta ve taban seviyelerinde bulunurlar.



Beslenme Ve Davranış Biçimi

Doğada  hem etçil hem otçul olarak beslenirler. Akvaryum ortamında da buna uygun olarak kaliteli yemler verilmelidir. Kaliteli yemler hem canlının gelişimini olumlu yönde etkileyecek hemde renklerini daha belirgin bir hale getirecektir. Diyetlerinde canlı yemler kullanılabilir. Belirli yem karışımları yaparak düzenli aralıklarla verilebilir.

Akvaryumda beslenen balıklara karşı genellikle barışçıl tavırlar sergilerler.  Kendi türlerine karşı ise orta derecede agresiftir. Rahatsız edileceği türlerle bakılmamalıdır.

Acanthocobitis urophthalmus Cinsiyet Ayırımı Ve Üreme

Dişiler erkeklere göre daha tıknaz bir yapıdadır. Dişiler üreme dönemlerinde geldiğinde yumurta toparlar ve karınları şişer. Böylece cinsiyet ayırımı yapılabilir.

Doğal ortamlarında mayıs ve haziran ayları arasında ürerler. Genelde akvaryumda üretilmesi zordur. Ancak uygun koşullar sağlandığında akvaryumda üretilebilir. Düz yumurta dökerler.

Sıcaklık Ve Akvaryum Boyutu

18 – 25 derece sıcaklık aralıklarda rahatlıkla yaşamaktadırlar. Aynı zamanda bu sıcaklıklarda sorunsuz bir şekilde üreme gözlemlenmiştir. Sıcaklık bunun altına düştüğünde üreme durur ve canlılar durgunlaşır. Yaklaşık 5 santim boyuta ulaşırlar. Bu yüzden büyük boyutlara sahip 50 litrelik bir akvaryum bu balıklar için idealdir.

Su Sertliği Ve Ph Değerleri

Yumuşak ve orta sulardan hoşlanırlar. Bu yüzden akvaryum ortamında mutlaka bu su değeri sağlanmalıdır. Bu canlıların yanında beslenecek olan canlınların da mutlaka bu su değerlerine uygun olmaları gerekir. Bunun yanında ph değeri 6.0 ve 7.5 arasında olmalıdır. Canlıların sağlığı için bu değerlerin mutlaka korunması gerekir.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments