Sülfür Taçlı Kakadu (Cacatua Sulprea) Özellikleri Ve Üretimi

Sülfür Taçlı Kakadu ev ortamında çokta tercih edilir. Ana vatanları Endonezya bölgesidir.  Doğada sürüler halinde yaşarlar. Ev ortamı için en çok tercih edilen büyük papağanlar türleri arasında yer alır. Aile yapısı oldukça gelişmiştir. Kendisini ailenin bir ferdi olarak görür ve sürekli ilgi ister. Bu yüzden bakımı biraz zorlayıcı olabilir. Konuşma yeteneği diğer papağanlara göre biraz daha sınırlıdır. Çok net olmasa da söyledikleri anlaşılabilir.


Sülfür Taçlı Kakadu ne kadar yaşar  ?

Sülfür Taçlı Kakadu

Bu sevimli ve bir o kadar da haylaz canlıların ömürleri ortalama 40 – 60 yıldır. Ömürleri boyunca ailelerine son derece bağlıdırlar. Yetişkinlerin boyutları 30 – 32 cm olur. Hem erkek hem dişilerin ana renkleri beyazdır. Dış görünüşleri aynıdır. Yanaklarında sarı benekleri bulunur ve en belirgin özellikleri limon sarısı taçlarıdır.


Karakteristik özellikleri nasıldır ?

Çok hareketlidirler. Bu yüzden kafes ortamından hiç hoşlanmazlar. Sürekli olarak ilgi isteyen canlılardır. Doğadaki aile yapıları nedeni ile sizi de ailesinin bir bireyi olarak görürler. Hem ilgilenmenizi hemde ilgi göstermeyi severler. Tek olarak besliyorsanız sizden sürekli ilgi bekleyecektir. Güçlü gagaları ile kemirme eğilimleri vardır. Özellikle kolay hasar alacak ahşap malzemelerden uzak tutulmalıdır.



Bakımı nasıl olmalıdır ?

Kapalı kafes ortamından hoşlanmazlar. Sürekli olarak kafeste tutulmaları strese girmelerine sebep olabilir. Stres yüzünden tüylerini yolmaları sık rastlanan bir problemdir. Bu yüzden büyük salma kafeslerde bakılmaları tavsiye edilir. Başlarının okşamasından hoşlanırlar.


Kakadular ne yer  ?

Doğal ortamlarında bulabildikleri meyveleri, ceviz, fındık, fıstık, tohum ve bazı yaprakları tüketirler. Aynı zamanda yavru besleme dönemlerinde böcek ve böcek larvaları yedikleri de bilinir. Ev ortamında da kendi yemleri dışında aşırıya kaçılmadan meyve, ceviz, fındık gibi şeyler verilebilir.


Sülfür Taçlı Kakadu Nasıl Ürer ?

Üreme dönemleri Eylül ve Ekim aylarıdır. Doğal ortamda yuvalarını ağaç kovuklarına yaparlar. Kafes ortamında da büyük yuvalıklar kullanılabilir. Kuluçkada 3 – 4 yumurta yaparlar. Yumurtalar ortalama 24 günde yumurtadan çıkarlar. Civcivler yumurtadan çıktıklarında tüysüz ve gözleri kapalıdır. Yumurtadan çıktıktan sonra 65 – 66 günlükken uçmaya başlarlar. Günlerini tamamladıktan sonra 3 – 4 hafta içerisinde anne babalarının yanından ayrılırlar. Yavru dönemlerinde ek mamalarla öğünleri desteklenmelidir.


Diğer yazılarımıza göz atın :

Forpus Papağanı Üretimi Ve Özellikleri

Muhabbet Kuşu Üretimi ve Özellikleri

Sultan Papağanı Özellikleri ve Üretimi



 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir